Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen en ook Goedspeelgoed wil daar een steentje aan bijdragen.

Binnen het bedrijf is men bezig om het milieu steeds minder te belasten. Zo maken wij voor het verzenden van de bestellingen gebruik van al bestaande verpakkingsmaterialen of we passen de bestaande verpakkingsmaterialen aan als de noodzaak er is. Beter iets bestaand aanpassen dan weer opnieuw aanschaffen. Hierdoor beland er per jaar zo'n 1000 kilo minder aan karton op onze gezamenlijke afvalberg. Al onze artikelen worden netjes in folie verpakt en het restafval wat daar bij vrijkomt wordt gescheiden afgevoerd evenals het papier. Dat lijkt niet zo veel maar alle kleine dingen dragen ook bij aan een beter milieu.

Bij het inkopen van onze benodigde materialen kijken we ook goed waar deze vandaan komen en hoe ze gemaakt zijn. Goedspeelgoed werkt samen met locale partners. Denkt u hierbij aan het produceren van maatwerk bij bedrijven waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij nemen ook onze verantwoording om maatschappelijke doelen te sponseren. In dit geval is het wereldlichtjesdag Purmered. Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten! De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Goedspeelgoed is ook op cultureel gebied betrokken in de wijk. Stichting kunstprojecten Tilburg en Factorium laten u kennismaken met ongekende parels uit de Reeshof. Bijzondere personen vertellen over hun bijzondere activiteiten. Een fietstocht leidt u langs de parels van de Reeshof.

Met Sinterklaas staat Goedspeelgoed in de Koepelhal in Tilburg waar een deel van de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Centraal Sint Nicolaas Comite Tilburg. De doelstelling van de Stichting Centraal Sint Nicolaas Comité Tilburg is “het stimuleren van de viering van het Sint Nicolaasfeest in de gemeente Tilburg”. Dit gebeurd op diverse manieren. Het Centraal Sint Nicolaas Comité streeft ernaar dat iedere inwoner van Tilburg kan genieten van het Sinterklaasfeest en Goedspeelgoed wil daar graag een steentje aan bijdragen.

Dit jaar was het ook de eerste keer dat onze bestelbus door een aantal Hulp Pieten is omgebouwd tot een echte Pakjesbus. De Sint en zijn gevolg zijn hiermee opgehaald en werden netjes afgezet bij BS de Meander in de Reeshof in Tilburg. Hier stonden de kinderen en hun ouders al vol verwachting te wachten en het was ook een grote verrassing dat Sint niet op zijn paard kwam maar met een echte Pakjesbus.

Na in 2017 partner te zijn geweest van het G-voetbalweekend in Tilburg is Goedspeelgoed dit jaar toegetreden tot de Club van 100. Het toernooi bestaat al vanaf 1993 en is bestemd en toegankelijk voor mensen met en zonder beperking van alle leeftijden. De laatste jaren wordt het evenement georganiseerd vanuit de gemeente Tilburg afdeling Sport. Buiten het voetbal zijn inmiddels toegevoegd darten, paardrijden, korfbal, zwemmen, wandelen, hardlopen, golf en judo. Het G-voetbalweekend organiseert ook het 7e Fun Experts Open NK Mascotte. Het is een uniek evenement waar mascottes strijden om de titel 'Beste Mascotte van 2018'. Jaarlijks trekt dit evenement zo'n 6000 toeschouwers en is uniek in de Benelux. In 2011 werd de organisatie van het G-voetbalweekend genomineerd voor vrijwilligers organisatie van het jaar binnen de gemeente Tilburg. Met een meerderheid van stemmen en de steun van de vakjury wist het G-voetbalweekend de eerste plek binnen te halen. Dit maal stond de prijs in het teken van het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk 2011. Eenmalig werd een extra award uitgereikt. Zo heeft de organisatie ook als Vrijwilligersorganisatie van het jaar de: 'Meer dan handen award voor verbinding' in ontvangst mogen nemen.